Україна потрапила в десятку країн з найбільшим обсягом «виробленого» сміття на одного жителя. Про це повідомляє Хмарочос із посиланням на USA Today (для аналізу використовувалися дані Світового банку). У цьому неприємному рейтингу Україну обійшли розвинені держави. Канада – на першому місці за кількістю відходів на людину, США — на третьому, Фінляндія — на п’ятому. Але річ у тім, що майже 95% українського сміття — саме небезпечні відходи. “Україна продукує понад 474 млн тонн відходів на рік, із яких 448 млн є небезпечними відходами. Жодна зі 105 країн, які надають доступ до даних про небезпечні відходи, не виробляє їх так багато”, – пише видання.

Така статистика — привід вкотре підняти тему відповідального поводження зі сміттям. Адже ми бачимо, що звички завжди прибирати за собою, сортувати сміття, на рівні безумовного рефлексу у більшості просто немає. А в Україні це уже давно і періодично з’являється хіба що як мода, спровокована надихаючою промовою когось із голлівудських знаменитостей про шкоду довкіллю від нашої діяльності. 

Німеччина вже давно поставила порблему сміття на перше місце:

Наразі найменьше, що ви можере зробити – це сортувати сміття, і не просто сортувати, а робити це ПРАВИЛЬНО. Друзі, влітку кількість сміття збільшується, тому звертаємо вашу увагу на необхідність його упорядкування! Пам’ятайте, якою буде наша планета Земля через 20 років залежить від наших дій зараз!!!

Вам може бути цікаво...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *